Kasteel Zellaer

Kasteel Zellaer zoekt gidsen en foto's!

23-03-2018

In september 2017 nam Kempens Landschap kasteeldomein Zellaer in erfpacht voor 54 jaar. De gemeente Bonheiden is eigenaar van 20% van het domein. Beide partners zullen samen het domein beheren, openstellen, en een duurzame herbestemming realiseren in de gebouwen. Om de verwachtte stroom van bezoekers te kunnen opvangen zoeken zij nu enthousiaste vrijwilligers om als Kasteelgids het domein mee om te vormen tot een toplocatie in de streek!

Op zondag 20 mei 2018 wordt Kasteel Zellaer de eerste keer opengesteld voor het publiek met een groots kasteelfeest. Op die datum zal er ook meer informatie worden bekend gemaakt over de mogelijke herbestemming van de gebouwen. Families, schoolkinderen, fietsers, wandelaars en groepen zullen het kasteel binnenkort dan ook kunnen bezoeken.

Om deze mensen te begeleiden tijdens hun bezoek zijn Kempens Landschap en het gemeentebestuur van Bonheiden op zoek naar gidsen. Ben je geïnteresseerd om als gids samen met ons het Kasteeldomein van Zellaer uit te bouwen tot een toplocatie in de streek? Kom dan zeker naar de vrijblijvende informatie-avond op donderdag 29 maart  2018 om 19u in de Schepenzaal in het gemeentehuis van Bonheiden. Daar krijg je een antwoord op al je vragen. Geen voorkennis vereist, iedereen welkom!     

Kempens Landschap en het gemeentebestuur roepen de bevolking ook op om hen iets te laten weten als je beschikt over fotomateriaal uit de oude doos of historische informatie over domein Zellaer, zodat de geschiedenis van het domein zo goed mogelijk in woord en beeld kan worden gebracht.

Waar en wanneer:
Gemeentehuis Bonheiden - Schepenzaal

Jacques Morrensplein 10

2820 Bonheiden    

Donderdag 29 maart om 19u

Meer info:

Bel, mail of stuur een brief met je gegevens naar:

KasteelZellaer [at] Bonheiden.be ()

Kempens Landschap, T.a.v. Karolien Horckmans, Peredreef 5, 2580 Putte

Tel.: 015 22 82 34

www.bonheiden.be/Kasteel-Zellaer

www.kempenslandschap.be