Klik op 'beeldbank' (alle beelden) of geef meteen een zoekterm in. Verfijn daarna je zoekresultaat met behulp van de filters in de linkerkolom. Je kan ook verfijnen op periode; klik eerst op 'periode' en versleep dan de vierkantjes aan de uiteinden van de balk die verschijnt.

Als je een login aanmaakt, heb je binnen de Regionale Beeldbank meer mogelijkheden. Je kan beelden die je interessant vindt, opslaan in een dossier (icoon 'sterretje' rechts bovenaan een beeld). Zo hoef je ze bij een volgend bezoek aan de beeldbank niet terug bijeen te zoeken. Als je meerdere beelden in hoge resolutie wil aanvragen, bv. voor een publicatie of tentoonstelling, kan dat ook door ze te bundelen in zo'n dossier.

Maak een nieuwe login aan. Klik daarvoor op 'inschrijven'.

Je hebt geen wachtwoord nodig als je enkel foto's wil opzoeken of thema's wil bekijken.

Klik binnen je zoekresultaat op het beeld dat je wil aanvragen. In de detailpagina verschijnt rechtsbovenaan het beeld een icoontje met een wolk ('beelden aanvragen'). Klik hierop en vul de gevraagde gegevens in.

Over het aanvragen van meerdere beelden vind je info bij 'wanneer heb ik een login met wachtwoord nodig?' (zie hoger)

De voorwaarden voor het verkrijgen van een beeld in hoge resolutie verneemt u, na het verzenden van uw aanvraag, van onze collectiebeherende partners.

Klik binnen uw zoekresultaat op het beeld om op de detailpagina te komen. Rechtsbovenaan het beeld verschijnt een icoontje met tekstballonnen. Klik hierop en vul de gevraagde gegevens in.