Luc Van Hoeck Hanswijkcavalcade

Auteursrechten

De partners van de beeldbank doen de nodige inspanningen om de wettelijke bepalingen in verband met de intellectuele eigendom van de getoonde beelden te respecteren.

De auteursrechten op en het eigendom van het merendeel van de beelden liggen bij de betrokken partners. Andere beelden werden opgenomen met toestemming van diegene die de auteursrechten bezit. Van sommige beelden konden de auteursrechten niet worden achterhaald.

Als je toch meent dat één van de partners ongewild het auteursrecht van een fotograaf of diens erfgenamen of het portretrecht heeft geschonden, neem dan contact op met de Musea & Erfgoed Mechelen via beeldbank [at] mechelen.be (). Vermeld hierbij het fotonummer van het beeld in kwestie. Musea & Erfgoed Mechelen verwittigt dan de betrokken partner zodat de situatie kan worden rechtgezet.

De afbeeldingen in de Regionale Beeldbank kan je op beperkte resolutie printen of downloaden. Beelden in hogere kwaliteit kan u aanvragen (meer info). Voor elk gebruik van een beeld moet u toestemming verkrijgen van de instelling die het origineel beheert en moet u de herkomst correct vermelden.